Shopping Cart
cel mai bun scaun de gaming

Cel mai bun scaun de gaming pentru 2022

Cel mai bun scaun de gaming: ghid de cumpărare

Căutați să vă recondiționați setup-ul de gaming și, după ce ați achiziționat o nouă carcasă pentru PC-ul de gaming, un birou nou, un mouse de gaming și o pereche de căști de gaming a venit în sfârșit momentul să alegeți un nou scaun pentru gaming, care vă va permite să vă petreceți timpul liber în deplină comoditate. Fie că joci pe PC Desktop de gaming, laptop de gaming sau console Xbox sau PS, un scaun de gaming este mereu recomandat. Chiar și când lucrezi pe un laptop de birou obișnuit, un scaun de gaming te-ar putea ajuta să adopți o postură corespunzătoare a corpului. Cu toate acestea, știți perfect că scaunele de acest tip nu sunt toate la fel și, pentru a vă ajuta să alegeți, ați deschis Google căutând detalii mai specifice pe această temă.

Dacă așa stau lucrurile, atunci știi că ești în locul potrivit, la momentul potrivit! De fapt, în acest ghid al celor mai bune scaune de gaming, va fi responsabilitatea mea să clarific diferitele formate disponibile și caracteristicile distinctive ale accesoriilor de mobilier de acest tip. În cele din urmă, vă voi oferi câteva sfaturi de cumpărare, defalcate pe intervalul de preț.

Așadar, fără să mai așteptați, luați tot timpul pe care îl considerați potrivit, faceți-vă confortabil și dedicați-vă citirii următoarelor paragrafe: procedând astfel, sunt sigur că veți fi perfect capabili să faceți alegerea corectă, pe baza nevoilor dvs. Acestea fiind spuse, nu mai am nimic de făcut, decât să vă doresc o lectură bună și cumpărături bune!

Cel mai bun scaun de gaming

Înainte chiar de a cumpăra un scaun de gaming, ar fi indicat să evaluezi cu atenție cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Prin urmare, înainte de a vă arăta care sunt cele mai bune mărci de scaune de gaming (cu modele relative), cred că este corect să vă ofer o imagine de ansamblu a aspectelor care trebuie luate în considerare la alegere.

Top 3 scaune de gaming

Caracteristicile celor mai bune scaune de gaming

Stil

Prima caracteristică care trebuie luată în considerare înainte de a cumpăra un scaun de gaming este stilul său , adică formatul care definește scaunul și, în general, postura asumată în timpul utilizării acestuia. Iată cele care sunt în prezent cele mai populare formate.

Office – este stilul estetic mai sobru, de obicei în material respirabil și cu o culoare neutră (gri sau negru). Cu toate acestea, scaunele de joc de tip birou sunt deosebit de atenți la postura asumată în timpul utilizării, au de obicei un spătar ușor înclinat, un scaun reglabil pe înălțime și o bază mobilă cu roți.

Curse – stilul de curse este cel mai frecvent asociat cu scaunele de gaming. Estetic foarte atractive, scaunele aparținând acestui format sunt concepute pentru sesiuni de utilizare foarte lungi și au de obicei perne posturale, cotiere și scaun cu reglare pe înălțime, spătar cu înclinare variabilă și bază cu roți.

Piedestal – această categorie de scaune de gaming se caracterizează prin stabilitatea sa extremă, datorită bazei deosebit de largi și stabile (scaunele pentru jocuri cu piedestal, de fapt, cu greu pot fi mutate, deoarece nu au roți și sunt deosebit de grele). În general, aceste scaune seamănă cu fotolii reale și au mecanisme electronice pentru reglarea spătarului, a cotierelor și, uneori, a sunetului de la bord.

Balansoar – această categorie de scaune este concepută pentru cei care se joacă folosind controlere sau, în general, dispozitive de intrare care nu necesită utilizarea unui birou, deoarece nu sunt echipate cu o bază sau un piedestal. Scaunele de joc balansoar sunt potrivite pentru cei care se joacă folosind un afișaj poziționat în partea de jos (de exemplu, un televizor), dar nu sunt potrivite pentru cei cu probleme de spate: deși scaunul este adesea confortabil și căptușit adecvat, ridicatul de la „nivelul podelei” nu va fi o sarcină ușoară!

Pouf – pentru unii jucători, este absolut esențial să ia o poziție de relaxare completă în timpul sesiunilor de gaming. Din acest motiv, există scaune de gaming în stil puf, adică adevărate „genți căptușite” capabile să-și asume diferite forme și poziții.

Scaun – scaunele de gaming sunt, în general, dedicate celor care utilizează periferice externe, altele decât mouse-ul, tastatura și controlerul, cum ar fi volanul, pedala și schimbătorul de viteze: aceste dispozitive de joc, de fapt, necesită o anumită postură (foarte asemănătoare cu cea presupuse pe un scaun auto, care seamănă mult) pentru o utilizare optimă.

Material

Un alt aspect de luat în considerare la cumpărarea unui scaun de gaming este materialul cu care este acoperit: de fapt, există scaune și fotolii complet acoperite cu piele ecologică, material respirabil sau, din nou, țesătură sintetică. Scaunele de gaming complet acoperite cu bumbac sau alte materiale „pure” sunt mai rare. În acest sens, este, de asemenea, necesar să se ia în considerare prezența sau absența unui sistem anti-stropire, care face scaunul și celelalte elemente ale fotoliului (cotiere, suport pentru picioare și așa mai departe) impermeabile și antipete .

Un alt material care merită atenție este cea cu care rama scaunului este construit: rama de lemn este, fără îndoială, mai ușor de gestionat, cu toate acestea, nu este capabil să reziste la greutate excesivă. În schimb, un cadru construit din aluminiu crește greutatea scaunului, dar cu siguranță îl face mai stabil și mai rezistent.

Confort

Confort (sau nu) a unui scaun sau un scaun de gaming depinde de cel puțin trei factori fundamentale: forma scaunului, poziția spătarului și, în final, materialul cu care este acoperit.

În ceea ce privește primele două aspecte, nu putem vorbi de confort într-un mod „absolut”, deoarece totul variază în funcție de joc, de timpul petrecut pe scaun și de dispozitivele de ieșire utilizate: în mod ideal, ar fi recomandabil să aveți un scaun confortabil, posibil căptușit, suficient de înalt pentru a vă putea odihni confortabil picioarele pe podea și cu o înclinație a spatelui cu un unghi egal (sau puțin mai mare) de 90°. Majoritatea scaunelor de joc permit poziționarea similară.

Alegerea materialului contribuie, de asemenea, la confortul scaunului: o tapițerie din piele sau piele ecologică poate fi cu siguranță foarte plăcută estetic și pentru a oferi o experiență pozitivă de șezut, totuși, în perioadele fierbinți, poate crește dramatic temperatura.

Un strat respirabil, pe de altă parte, poate fi mai puțin plăcut la atingere și mai dificil de curățat, însă asigură o mai bună retenție a temperaturii corpului în majoritatea condițiilor termice de utilizare.

Alte caracteristici de luat în considerare

Până acum, am enumerat aspectele fundamentale care pot caracteriza un scaun de gaming și te pot îndruma spre alegerea unui model în locul altuia. Cu toate acestea, există alte caracteristici de luat în considerare atunci când alegeți, care pot îmbunătăți și mai mult experiența utilizatorului scaunului (și, în consecință, cea a jocului).

Căptușeală – multe scaune de gaming au căptușeală concepută pentru a face șezutul confortabil și ușor, în ciuda timpului îndelungat în care se asumă aceeași poziție.

Tetiere și perne lombare – majoritatea scaunelor de joc au tetiere și perne lombare, care sunt utile pentru a nu tensiona mușchii spatelui și gâtului în timpul sesiunilor de joc lungi și repetate.

Cotiere reglabile pe înălțime – unele scaune de gaming oferă posibilitatea de a regla înălțimea cotierelor, pentru a facilita poziționarea corectă a umerilor, încheieturilor și mâinilor.
Spătarul înclinabil – Relaxarea între sesiunile de joc sau doar pentru a vă întinde spatele o secundă, este o practică obișnuită în rândul jucătorilor. Din acest motiv, unele scaune de gaming au un spătar înclinat, capabil să satisfacă această nevoie.

Suporturi pentru picioare – scaunele de jocuri mid-to-high-end pot avea, de asemenea, suporturi pentru picioare detașabile care, atunci când este necesar, permit jucătorului să se întindă și să-și relaxeze picioarele.

Sistem audio și porturi integrate – unele scaune de gaming high-end, în special în formate de curse, balansare și scaune, au un sistem audio integrat (de obicei Bluetooth), cu difuzoare amplasate aproape de urechi, pentru o performanță audio mai bună în joc. În plus, pot fi instalate și porturi USB, astfel încât să puteți reîncărca dispozitivele fără a fi necesar să le aduceți aproape de computer.

Cele mai bune scaune de gaming (prețuri crescătoare)


Întrebări frecvente despre scaune de gaming

Î: Cât costă scaunele de gaming?

R: Sunt scaune care costă doar câteva sute și scaune care depășesc o mie, două mii sau trei mii. Alegerea o face fiecare, după cerințele și preferințele personale. Prețul unui produs nu definește întotdeauna calitatea acestuia. De accea este bine să citim recenzii și recomandări online.

Î: Pentru ce vârste sunt recomandate scaunele de gaming?

R: Scaunele de gaming sunt potrivite pentru toate vârstele și sunt chiar recomandate nu numai pentru gaming. Putem sta într-un scaun de gaming confortabil și la muncă sau făcând temele. Acestea sunt proiectate să susțină corpul într-o postură corespunzătoare, prevenind astfel anumite afecțiuni ale coloanei vertebrale și oboseala.

Î: De ce sunt diferite scaunele de gaming de scaunele de birou?

R: În primul rând este confortul. Scaunele de gaming sunt proiectate pentru șederea prelungită. O mulțime de scaune de birou sunt, de obicei, proiectate doar pentru birou și nu sunt foarte prietenoase cu coloana vertebrală dacă stai în ele prea mult timp. Scaunele de gaming sunt de obicei făcute cu un material mai moale care nu se lasă la fel de ușor, astfel încât să puteți petrece ore pe zi în poziția de șezut.
Scaunele de gaming (unele dintre ele), au și alte caracteristici unice care le-au pus în top față de alte scaune, cum ar fi difuzoare audio în tetieră, perne și suporturi pentru diferite zone ale corpului sau abilitatea de a controla anumite caracteristici ale televizorului. În timp ce principalul beneficiu al scaunului de gaming este confort și odihnă, există o mulțime de beneficii diferite și caracteristici pe care diferite scaune le au în funcție de preț și de marcă.

Î: De ce ar trebui să cumpăr un scaun de gaming?

R: Confort – sunt mult mai confortabile decât statul pe podea sau într-un scaun de birou. După un timp, într-un scaun obișnuit te simți obosit deoarece aceste tipuri de scaune nu au fost special concepute pentru astfel de activități.

Sănătate – este foarte important să susținem postura gâtului, coloanei vertebrale și a spatelui inferior (zona lombară) când te joci sau când lucrezi la calculator. De-a lungul timpului, ați putea simți efectele pe termen lung ale suportului slab din spate, dacă nu aveți un scaun care să vă permită să stați confortabil. Scaunele de gaming sunt prevăzute cu suport lombar.

Design unic – ergonomic

Î: Pot cumpăra un scaun de gaming pentru la birou?

R: Bineînțeles. Un scaun de gaming este cea mai bună alegere, fie că îl folosim pentru gaming, lucrul obișnuit pe calculator, făcutul temelor sau alte activități care impun șederea pe un termen mai lung de o oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *