Shopping Cart
cele mai bune imbracaminte pentru sport

Articole Fitness și Sport pentru o stare de bine

Există din ce în ce mai multe persoane de toate vârstele care își dedică câteva ore din timp sportului, iar aglomerarea crescândă a sălilor de sport este dovada acestui lucru. Chiar și sălile de sport s-au adaptat la acest nou boom, extinzându-și serviciile, mărind spațiile și oferind posibilități mereu noi, precum diversele cursuri de aerobic, spinning, step, fitboxing și multe altele. Mai mult, omul poate rămâne în formă cu greu fără exerciții fizice, iar sălile de sport sunt locuri frecventate încă din vremurile vechilor greci și romani, unde militarii, efebele și chiar oamenii obișnuiți s-au dedicat cultului trupului.

Astăzi, această pasiune pentru sport nu poate ignora dictatele modei și sunt mulți oameni care doresc să se poată îmbrăca „bine” chiar și la sală sau în timp ce practică un sport. Și asta și pentru că foarte des îmbrăcămintea destinată sportului este folosită pentru ieșirile zilnice mai puțin solicitante, iar acest aspect joacă un rol din ce în ce mai important pentru principalii producători de haine sportive .

ALEGEREA ÎMBRĂCĂMINTEI DE FITNESS PENTRU SALĂ: CARACTERISTICI

Există câteva elemente care trebuie luate în considerare în mod absolut atunci când vă pregătiți pentru achiziționarea de îmbrăcăminte pentru sport și sală. În orice caz, nu este vorba de reguli stricte, ci mai degrabă de directive dictate în primul rând de bunul simț și de cunoașterea comună a acestui sector și trebuie în mod evident adaptate la înclinațiile personale, la obiceiurile fiecăruia, condiții de sport și orice nevoi speciale.

CONFORT

Atunci când alegem îmbrăcăminte sportivă și de gimnastică, ne amintim întotdeauna că prima dintre numeroasele nevoi ale celor care se pregătesc să practice orice tip de sport este, desigur, confortul hainelor pe care le poartă. Ceea ce nu trebuie să fie prea strâmt pentru a preveni anumite tipuri de mișcare sau pentru a bloca circulația sângelui, nici prea larg, deoarece acestea ar putea împiedica anumite mișcări sau ar putea constitui un obstacol în calea desfășurării anumitor activități. Cusăturile rigide și tipurile de țesături care nu sunt capabile să urmeze mișcarea naturală a corpului sunt, de asemenea, interzise, ​​chiar dacă din punct de vedere estetic ar putea fi mai atractive decât bumbacul normal și atemporal.

LUPTA CU TRANSPIRAȚIA

Deoarece suntem în domeniul sportiv, este inutil să subliniem că orice activitate sportivă în cele mai multe cazuri va necesita un anumit efort fizic, a cărui consecință va fi în primul rând o creștere semnificativă a transpirației. Din acest motiv, este de o importanță fundamentală să alegeți îmbrăcăminte pentru sport și sală de gimnastică, care este confecționată dintr-o țesătură absorbantă și, mai presus de toate, cu respirabilitate ridicată, fapt care nu intrerupe activitatea din cauza transpirației și asigură în orice mod o senzație plăcută de curățenie și prospețime. Acest lucru pune bumbacul, goretexul și microfibrele pe primul loc printre țesăturile dedicate sportului, cu siguranță pentru a fi preferate în fața oricărui tip de fibră sintetică. Aceste țesături sintetice sunt de fapt capabile să controleze transpirația, dar sunt adesea cauza mirosurilor neplăcute, precum și apariția infecțiilor, alergiilor și dermatitei și, de asemenea, răspunzătoare de răspândirea bacteriilor.

TE POȚI ÎMBRĂCA ÎN STRATURI

Deoarece activitatea fizică nu se desfășoară de obicei cu aceeași intensitate în timpul dezvoltării sale, este recomandabil să alegeți îmbrăcăminte sportivă și de gimnastică, astfel încât să vă puteți îmbrăca în straturi, astfel încât să o puteți adapta la efort. De fapt, de obicei începe cu o ușoară activitate de încălzire, apoi ritmul crește până atinge efortul maxim, iar apoi revine încet la o situație normală care este urmată în majoritatea cazurilor de exerciții de întindere. Și fiecare dintre aceste momente are nevoie de un alt tip de îmbrăcăminte.

Fazele de încălzire sau întindere, de fapt, au nevoie de îmbrăcăminte mai grea, poate cu mâneci lungi, pentru a permite corpului să mențină o temperatură stabilă care ar tinde să scadă, în timp ce în faza de efort maxim este mai bine să purtați îmbrăcăminte ușoară, pantaloni scurți și tricou, pentru a nu împiedica mișcările și pentru a permite transpirația maximă a pielii. Din acest motiv, este indicat să vă îmbrăcați în straturi, astfel încât îmbrăcămintea mai grea să poată fi îndepărtată sau pusă înapoi confortabil, atât pentru a desfășura activitatea fizică mai liber, cât și pentru a evita rănirile sau modificările bruște de temperatură care ar putea avea un efect negativ asupra corpului.

UȘOR DE SPĂLAT

Având în vedere utilizarea intensă și repetată pe care o facem de îmbrăcămintea sport, poate chiar expunându-le aerului și vremii nefavorabile, este necesar ca acestea să fie ușor de spălat și să nu aibă nevoie de precauții speciale. Și întrucât acestea intră și în contact cu transpirația și cu camerele comune ale sălilor de sport, este recomandabil să le spălați adăugând soluții speciale de dezinfectant și antibacteriene la detergentul normal.

CULOARE: DA, DAR CU PRECAUȚIE

Caracteristicile estetice ale îmbrăcămintei sportive, de exemplu alegerea culorii, sunt aspecte secundare caracteristicilor funcționale despre care tocmai am vorbit, iar alegerea culorii trebuie să fie strâns legată de alți factori: de fapt, o îmbrăcăminte sport colorată nu trebuie să piardă culoarea atunci când intră în contact cu transpirația și trebuie să treacă teste de laborator stricte pentru a se asigura că nu conține componente nocive sau dăunătoare sănătății.

ESTETICĂ ȘI STIL

Faptul că caracteristicile estetice ale unei îmbrăcăminte sportive nu sunt primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare înainte de a cumpăra nu înseamnă neapărat că trebuie să alegi articole de îmbrăcăminte sport și de gimnastică care să fie oribilă sau neplăcută pentru ochi. Găsirea unui pantalon de alergare care să fie în același timp respirabil, confortabil și care să se adapteze plăcut la forma corpului ne va oferi cu siguranță mai multă satisfacție decât un pantalon la fel de respirabil, la fel de confortabil, dar nu foarte plăcut vizual. Chiar și în sport este uneori important să te simți bine cu aspectul tău, având în vedere și faptul că sălile de sport devin din ce în ce mai multe locuri de întâlnire cu oameni noi.

ÎMBRĂCĂMINTE PENTRU FITNESS ȘI SALĂ DE SPORT: Cum o alegem

Îmbrăcămintea și accesoriile cu care ne putem înzestra cu atunci când ne pregătim pentru a efectua activități fizice variază în funcție de sportul pe care dorim sa îl practicăm, chiar dacă există și haine universale pentru toate sporturile și activitățile.

ALEGEREA ÎMBRĂCĂMINTEI PENTRU SPORT ȘI SALĂ DE GIMNASTICĂ: RECOMANDĂRI

LENJERIE SPORT

Lenjeria de corp este obiectul de îmbrăcăminte care este în contact direct cu corpul, prin urmare trebuie selectat cu atenție, asigurându-vă că are caracteristicile adecvate pentru a absorbi corect transpirația care va fi produsă în timpul activității sau sportului pe care intenționați să îl efectuați. Prin urmare, lenjeria sport bună trebuie, în primul rând, să fie permeabilă, confortabilă și practică, astfel încât să nu ne împiedice mișcările în timpul sportului.

Deosebit de importantă pentru femei, în acest sens, este identificarea sutienului ideal: articolele concepute pentru sport, de fapt, asigură cel mai bun suport pentru sân datorită aplicării de burete. Chiar și în cazul sutienului, care trebuie ales strict fără armături, dacă este destinat activității sportive, este important să vă asigurați că este realizat cu o țesătură respirabilă și că nu are prea multe cusături excesiv de rigide care ar putea irita pielea.

În ceea ce privește bărbații, pe de altă parte, este important ca aceștia să aleagă țesătura lenjeriei cu o atenție deosebită, atât în ​​cazul în care sunt preferate slipurile, cât și în cazul în care sunt preferați boxerii.


PANTOFI DE SPORT

Pantoful este un accesoriu fundamental pentru orice activitate sportivă (cu excepția sporturilor nautice), a cărei alegere depinde foarte mult de tipul de activitate pe care doriți să o practicați. Prima regulă a alegerii pantofului potrivit trebuie să fie aceea a confortului și a protecției potrivite pentru piciorul nostru, mai ales în cazul sporturilor în care se realizează multă mișcare. Un pantof bun, de fapt, ajută la prevenirea oricăror leziuni nedorite, cum ar fi rănile la glezne sau entorse, care ne pot scoate din acțiune luni de zile. Pantofii înalți cu o bună protecție a gleznelor sunt, de asemenea, recomandați în cazul sporturilor de gimnastică, cum ar fi step și aerobic, întrucât este recomandat, dacă practicați spinning, să purtați încălțăminte specială pentru mountain bike.

Când vă pregătiți să cumpărați un pantof sport, trebuie să evaluați mai întâi potrivirea piciorului și confortul pantofului, evitând alegerea unor dimensiuni prea mici sau prea largi, poate în favoarea unui model plăcut din punct de vedere estetic: o eroare de acest tip ar putea să ne împiedice să ne practicăm activitatea în liniște și să ne forțăm să cumpărăm o nouă pereche de pantofi, deci este mai convenabil din punct de vedere al timpului și banilor să cumpărăm pantoful potrivit la prima încercare, punând tot confortul pe primul loc.

Femei

Bărbați


ȘOSETE

Pe piață există șosete create special pentru sport: acestea sunt șosete sport realizate în principal din burete, preferabil bumbac deoarece acesta este la fel de eficient atunci când vine vorba de a absorbi transpirația, exact ca în cazul lânii sau fibrelor. .


PANTALONI

Există practic nenumărați pantaloni dedicați sportului și sălii de sport, atât din punct de vedere al modelelor, cât și al țesăturilor. Există sintetice, fleece, bumbac, acetat și microfibre. Important în cazul achiziționării de pantaloni sport este că acestea au forma potrivită, astfel încât să nu împiedice desfășurarea activității sportive, indiferent dacă sunt lungi sau scurte, elastice sau normale. Important este că sunt potrivite pentru activitatea fizică, că sunt suficient de largi pentru sporturi corporale libere și suficient de înguste de exemplu în cazul rotirii sau al ciclismului (în acest din urmă caz ​​sunt de obicei prevăzute cu o căptușeală specială care protejează fesele la contactul continuu cu șaua).


Bărbați

Femei


TRICOU

Tricoul este veșmântul care de mai mult timp a fost identificat cu activitatea sportivă în general. Imun de variațiile și evoluțiile modei, tricoul supraviețuiește întotdeauna datorită caracterului practic, varietății de țesături și culori, prețului foarte competitiv și versatilității sale mari, care îl face potrivit pentru desfășurarea oricărei activități sportive.

Bărbați

Femei


HANORAC

Hanoracul este un articol de îmbrăcăminte destul de important în garderoba unui sportiv, în principal , pentru a păstra sănătatea prin evitarea schimbărilor bruște de temperatură și răcelilor. De fapt, este utilizat în special în timpul încălzirii, răcirii și întinderii, unde temperatura corpului este foarte variabilă. În aceste cazuri, este de preferat să alegeți un model cu mâneci lungi care să nu fie prea greu și apoi să îl scoateți în etapele ulterioare de antrenament. Puteți găsi cu ușurință hanorace combinate cu pantaloni de trening, chiar dacă le puteți cumpăra separat și le puteți combina după cum doriți.


BANDA DE SUDOARE

Banda pentru cap este un adevărat accesoriu deosebit de util în cazul sportului, în special pentru cei care poartă părul lung: bentița vă permite să-l țineți departe de frunte, și absorbind, de asemenea, o parte din transpirația produsă de activitatea fizică, care poate deveni foarte enervantă în cazul în care ar ajunge în ochi. Foarte utilă și în sezonul de iarnă, bentita poate proteja fruntea și urechile de frig atunci când practicăm sporturi în aer liber.


MĂNUȘI

Nu toți sportivii poartă mănuși, chiar dacă există activități fizice pentru care sunt un accesoriu indispensabil, de exemplu lucrul cu uneltele sălilor de fitness, unde abundă ganterele, scule și greutăți de apucat. Mănușile de acest tip sunt de obicei confecționate din piele artificială pentru a asigura o aderență maximă. Apoi, există sporturi, cum ar fi Fitboxing și Kickboxing, unde mănușile devin adevărate mănuși căptușite și întărite, potrivite pentru acel tip de activitate. În cazul altor sporturi, mănușile sunt în principal un impediment.

ÎNCĂLZITOARE DE PICIOARE

Încălzitoarele pentru picioare sunt un accesoriu sport din lână, fibră sintetică sau chenilă care se poartă în partea inferioară a piciorului atunci când se pregătește să înceapă o activitate sportivă care va necesita apoi un anumit efort muscular: în acest fel mușchiul va fi menținut cald chiar și în pauzele dintre un exercițiu și altul, evitând sacadări dureroase sau alte inconveniente. Sunt de obicei folosite în discipline precum dansul sau gimnastica artistică și au atins popularitatea maximă în urmă cu mulți ani datorită filmelor de cult precum Flashdance și Saranno Famosi, atât de mult încât au devenit și un accesoriu la modă care a fost folosit în viața de zi cu zi și nu numai în timpul desfășurarea de activități sportive.


VESTĂ SAU SACOU

Vestele și jachetele ușoare sunt un accesoriu care nu are prea mult sens să le folosești la sală, dar care devine un aliat excelent în cazul celor care practică sporturi în aer liber, cum ar fi alergatul, jogging-ul și orice altă activitate în timpul căreia riști să fii expus curenților de aer rece. Utilizarea acestui accesoriu va ajuta la păstrarea temperaturii corpului, evitând dispersia căldurii și protejând împotriva frigului.

PROSOP

Prosopul este un accesoriu recomandat pentru cei care frecventează sălile de sport și echipamentele, într-adevăr regulamentul acestor săli de sport îl prescrie ca fiind obligatoriu, deoarece servește nu numai pentru a șterge sudoarea, ci și pentru a izola corpul de scule, rogojini și bănci care sunt folosite de mulți oameni pe parcursul unei zile, asigurând cea mai înaltă igienă posibilă.


COVOR SAU SALTEA

Salteaua sau covorul este un accesoriu care, în majoritatea cazurilor, este pus la dispoziție chiar de săli de sport pentru cei care doresc să-l folosească pentru a efectua abdomene sau alte exerciții de la podea, chiar dacă nu sunt puține persoane care aleg să folosească una personală. Prin urmare, în cazul în care decideți să cumpărați, trebuie să vă asigurați că este realizat cu un material rezistent și ușor de spălat, antiderapant, ușor și moale, astfel încât să poată fi rulat confortabil pentru transport sau depozitare în dulapul tău.


Pentru toate celelalte categorii de produse puteți merge direct către magazin, DECATHLON sau FITLIFE și puteți alege tot ceea de doriți.


Î: La ce să fim atenți când cumpărăm articole pentru fitness?

R: Absorbția umidității este factorul cheie de luat în considerare atunci când cumpărați haine de gimnastică. Țesăturile respirabile vă vor permite să atingeți obiectivul dorit, deoarece transpirația nu vă va crea disconfort. Termenul de uscat este unul dintre termenii folosiți de mărci și toți fac o treabă similară. Asigurați-vă că îl găsiți pe cel cu cea mai bună valoare în raport cu prețul.

Î: De câte ori poți purta hainele de antrenament înainte de spălare?

R: Dacă anumiți factori nu ne permit să spălăm hainele de gimnastică după fiecare antrenament, le putem purta de 2-3 ori înainte de spălare, dar cu condiția strictă să fie bine uscate înainte de fiecare folosire.

Î: Ce alte efecte pot avea hainele pentru fitness?

R: Datorită confortului și chiar și designului, hainele confortabile pentru fitness pot avea un impact pozitiv asupra comportamentului, stării, atitudinii și chiar personalității dvs. Sțiința spune că ne simțim mult mai bine, atât din punct de vedere fizic cât și psihic, purtând haine confortabile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *